Om elcigg vätska

​Elcigg vätska eller juice är till för att ge smak till elcigg. Vätskan förångas och skapar då en "rök". Den finns i flera olika smaker. Från fruktigt och bärigt till olika tobakssmaker och öl, vin och champagnesmak för att bara nämna några få. Elciggvätskan består av vatten, aromämnen, Propylen glykol och/eller Glycerin. Det finns olika nikotinstyrkor på elcigg vätskorna, från 0 mg upp till 24 mg. På de flesta sajter där det säljs elcigg och elcigg vätska kan man hitta information om vilken nikotinstyrka man kan välja beroende på hur mycket man röker. 0 mg nikotin innehåller som det låter inget nikotin utan endast smakämnen och 24 mg är till för storrökare eller de som rökt utan filter. 

Elcigg kan vara ett hjälpmedel till att sluta röka eller trappa ner, eller endast ett alternativ där vanlig rökning inte tillåts. Med många olika smaker på elcigg vätskorna är det lätt för konsumenten att hitta sin favorit och något som fyller deras behov.

Ellcigg vätskorna och innehåll

Som nämnts innehåller vissa elcigg vätskor nikotin medan andra är helt utan. Om du väljer en e cigg vätska​​​​​​ med nikotin är det mycket du inte får i dig i jämförelse med vanliga cigaretter. Elcigg vätskan innehåller inte tjära, arsenik, kolmonoxid och alla de andra skadliga ämnen som vanlig cigarettrök innehåller. Även om du inte får i dig de farliga gifterna från cigarettrök och om du väljer elcigg vätskan som innehåller nikotin kvarstår dock de negativa effekterna som nikotin ger. Nikotin är beroendeframkallande och påverkar hjärt- och kärlsystemet. Därför är elcigg och elcigg vätskorna inte till för alla. 

Det ska ej användas av åldrar under 18 år, för gravida eller ammande, för ickerökare eller om läkare avrått från rökning. Däremot kan det vara en bra nedtrappning för de som redan röker men vill trappa ner eller sluta helt. Med elcigg vätskornas olika styrka på nikotin kan man också sakta trappa ner på nikotinet till nikotinfritt. ​